Industria de prelucrare a metalelor

Valoarea adăugată brută din industria de producție și prelucrare a metalelor în Germania a fost în 2013 de aprox. 21 miliarde de euro, 4% din valoarea adăugată brută totală a industriei prelucrătoare.

Cifra de afaceri a acestei industrii s-a ridicat în 2015 la 94,3 miliarde de euro. Pentru comparație, ramura construcțiilor de mașini a înregistrat cu un an înainte o cifră de afaceri cu 124 miliarde euro mai mare.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri a branșei este generată de producția și prelucrarea metalelor neferoase, printre cele mai importante numărându-se: cupru, zinc, plumb, nichel și aluminiu.

Relația dintre importul și exportul de metale ale Germaniei este una echilibrată. Cei mai importanți furnizori sunt Belgia, Olanda și Austria. Principalii parteneri pentru export ai Germaniei sunt Franța, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii.

Cele mai importante companii germane din industria producției și prelucrării metalelor sunt ThyssenKrupp, Salzgitter și Aurubis. Cu toate ca Aurubis este al doilea cel mai mare producător mondial de cupru, producția de oțel a Germaniei deține un rolul mult mai important. Astfel, ThyssenKrupp de departe cel mai mare producător de oțel din Germania a înregistrat o producție de 12,4 milioane de tone de oțel, în ultimul an.

Sorry, no attachments exist.