Industria alimentară și a băuturilor

Puține industrii sunt la fel de complexe precum industria alimentară și a băuturilor, dar Germania se prezintă bine la toate categoriile: atât la produse de cofetărie, semipreparate, produse congelate și alimente refrigerate.

Industria alimentară și a băuturilor este al patrulea mare cel mai mare sector industrial din Germania. Este caracterizată de prezența companiilor mici și mijlocii, un număr de aproximativ 5.800 de companii, generând o producție în valoare de 172.200 miliarde de euro în 2014.

Exporturile de produse alimentare prelucrate și produse agricole de bază a generat vânzări de 54,4 miliarde de euro în 2014, ceea ce face din Germania al treilea mare exportator de produse alimentare și băuturi din întreaga lume.

Cele mai mari sub-segmente ale sectorului alimentar în 2014 au fost: carne (23,3%), produse lactate (15,4%), produse de panificație (9,2 %) și dulciurilor (8,4%).

Germania gazda a numeroși actori naționali și internaționali de renume, Dr. Oetker Group, Südzucker, Arla, Mondelez, Nestle, Cargill și multe altele. „

Sorry, no attachments exist.