Industria construcțiilor de mașini

Sectorul construcțiilor de mașini este cel mai mare sector al industriei germane, din punct de vedere al activități desfășurate, cu 6.419 firme si peste 1 milion de angajați în întreg din lanțul de valori al acestui segment industrial.

În ceea ce privește cifra de afaceri, industria construcțiilor de mașini și echipamente este a doua ca mărime din Germania, cu o cifră de afaceri anuală de 230 de miliarde de euro în 2015. Aceasta a crescut în ultimii 10 ani cu aproximativ 70%.

Cu o cotă de export de 66% și un nou record al valorii de export de 151,5 miliarde EUR, sectorul construcțiilor de mașini a depășit nivelul pre-criză din 2008 de 145 de miliarde de euro.

Germania rămâne campion mondial la export în acest domeniu, realizând o pondere de 16% din comerțul global la capitolul mașini și echipamente.

10% din cheltuielile țării pentru cercetare-dezvoltare revin acestui domeniu, fiind unul dintre cele mai inovatoare din economia germană. Companiile au investit în cercetare-dezvoltare s-au 5,7 miliarde de euro. Aproape 26% din patentele pentru mașini și echipamente înregistrate la nivel mondial aparțin unor companii germane.

Sorry, no attachments exist.