Irena Ioana Șoș

Consultant
Market Entry and Business Development

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană
Str. Clucerului 35, et.2
011363 Bucureşti

+40 21 207 91 46
+40 21 223 15 38
Trimite un e-mail

Inițiativa „Portalul furnizorilor din România”

Relaţiile economice româno-germane au avut în 2016 o evoluţie pozitivă, iar Germania rămâne partenerul comercial nr.1 al României și se situează pe locul al treilea în ce privește investițiile străine în România. Schimburile comerciale între cele două ţări au însumat 26 mld. EUR. Importurile din Germania s-au situat la 13,8 mld. EUR, cu 10,5% mai mult decât în 2105, iar exporturile au însumat 12,3 mld. EUR, în creștere cu 14,6% față de anul precedent. Printre cele mai importante grupe de produse în comerţul bilateral sunt mașini și aparate, mijloace și materiale de transport, metale comune.

De la aderarea României la Uniunea Europeană (2007) schimburile comerciale au crescut cu peste 50%. Peste 10% din firmele străine înregistrate în România sunt companii germane, respectiv cu participație germană.

În România sunt active circa 7.500 de firme cu participație germană la capital. Relațiile economice româno-germane vor continua să evolueze pozitiv, schimburile comerciale vor continua să crească, iar companiile germane deja prezente în România vor continua să se extindă.

Avand in vedere cele de mai sus AHK Romania a hotărât să vină în sprijinul producătorilor români prin dezvoltarea acestui instrument menit să contribuie la dezvoltarea relațiilor economice bilaterale: Portalul furnizorilor din România

Beneficii cheie

  • Vizibilitate
  • Prezentare și promovare pe piata germană
  • Rețea bogată de filiale și capacitate mare de pătrundere pe piața germană
  • Contact direct cu parteneri de afaceri germani
  • Noi oportunități de afaceri
Sorry, no attachments exist.